Recepten

Vitamine
Paprika's zitten boordevol vitamine C en bevatten geen vet. In een rode paprika zit bijvoorbeeld per 100g gemiddeld 3X meer vitamine C dan in een sinaasappel. Bij de andere kleuren loopt dat uiteen van 70 mg vitamine C bij de lila paprika tot 200 mg bij de oranje paprika en Paprica Punta.

Paprikasalade, kip, tahoe of vis

Voedingsstoffen
Energie.....22kcal(93,5 KJ) Natrium.................6 mg
Eiwit.......................1 g Calcium...............15 mg
Vet.........................0 g IJzer...................0,5 mg
Koolhydraten........4,5 g Vitamine C........150 mg
Houdbaarheid
Paprika's kunt u in de koelkast uitstekend bewaren, als die niet kouder staat afgesteld dan 6 graden. Bewaart u ze buiten de koelkast, houd er dan rekening mee dat ze bij warmer weer (ca. 16 graden en hoger) snel in kwaliteit teruglopen. Leg de paprika's bij voorkeur niet naast rijp fruit, want dat geeft ethyleen af. Dit doet de paprika's sneller rijpen waardoor ze sneller achteruit gaan.

Pasta met tonijn


Voor meer smakelijke recepten, kijk op de website