Vitamine
Paprika's zitten boordevol vitamine C en bevatten geen vet.
In een rode paprika zit bijvoorbeeld per 100g gemiddeld 3X
meer vitamine C dan in een sinaasappel. Bij de andere kleuren
loopt dat uiteen van 70 mg vitamine C bij de lila paprika
tot 200 mg bij de oranje paprika en Paprica Punta. |
|
|
Paprikasalade,
kip, tahoe of vis
|
Voedingsstoffen
Energie.....22kcal(93,5
KJ) |
Natrium.................6
mg |
Eiwit.......................1
g |
Calcium...............15
mg |
Vet.........................0
g |
IJzer...................0,5
mg |
Koolhydraten........4,5
g |
Vitamine
C........150 mg |
|
|
Houdbaarheid
Paprika's kunt u in de koelkast uitstekend bewaren, als die
niet kouder staat afgesteld dan 6 graden. Bewaart u ze buiten
de koelkast, houd er dan rekening mee dat ze bij warmer weer
(ca. 16 graden en hoger) snel in kwaliteit teruglopen. Leg
de paprika's bij voorkeur niet naast rijp fruit, want dat
geeft ethyleen af. Dit doet de paprika's sneller rijpen waardoor
ze sneller achteruit gaan. |
|
Pasta
met tonijn
|
|